Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πως να στήσω απο την αρχή ένα Blog

Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει το να στήσετε το δικό σας Blog, είναι κάτι εύκολο. Αυτό αποδεικνύεται και από τα χιλιάδες blog τα οποία έχουν ανοίξει και συνεχίζουν να ανοίγουν καθημερινά. Το δύσκολο της υπόθεσης, είναι να ξεχωρίσει το δικό σας και να γίνει διαχρονικό.

Πως γίνεται διαχρονικό? Με το πρωτότυπο περιεχόμενο που θα κερδίσει τον αναγνώστη. Το περιεχόμενο που θα τον κάνει να το διαβάσει, να αλληλεπιδράσει μαζί του και φυσικά να ξανά γυρίσει στο blog σας.

Σήμερα, δεν έχουν όλα τα blogs την ίδια μορφή. Πολλές φορές είναι δύσκολο να διακρίνετε αν αυτό που βλέπετε μπροστά σας είναι Blog η ιστοσελίδα. Αυτό γιατί το περιεχόμενο τους έχει εξελιχθεί, με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιούνται μόνο σαν ημερολόγια, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αντικαθιστούν και επαγγελματικές σελίδες.

blogging-SMB

Βήμα Βήμα.

  1. Ορίστε ποια θα είναι η θεματολογία σας και φυσικά το κοινό στο οποίο σκοπεύετε να απευθυνθείτε. Σας προτείνω να επιλέξετε αυτό το που σας κάνει να παθιάζεστε περισσότερο απ’ όλα. Με αυτό το τρόπο θα μπορείτε να δημιουργήσετε πρωτότυπο υλικό μέσα από τις εμπειρίες και τις γνώσεις σας.
  2. Βρείτε το όνομα που θα σας θυμούνται και αν είναι δυνατόν να προϊδεάζει τον χρήστη του ίντερνετ τι θα δει αν σας επισκεφτεί. Φυσικά το όνομα θα πρέπει να είναι μοναδικό.
  3. Αποφασίστε το ύφος γραφής και το design του blog σας. Σε αυτό θα σας βοηθήσει μια σύντομη έρευνα στον ανταγωνισμό.
  4. Πρέπει να σκεφτούμε ποιος είναι ο λόγος που αξίζει να επισκεφτούν το δικό μας blog έναντι του ανταγωνισμού.
  5. Στήνουμε τη σελίδα μας, επιλέγουμε το θέμα που μας αρέσει και αρχίζουμε σιγά σιγά να περνάμε το περιεχόμενο.

Μπαίνοντας στη διαδικασία του Blogging, θα πρέπει να προβάλετε το εγώ σας και φυσικά να αποφύγετε τις ντροπές και να προβάλετε τον εαυτό σας. Εκφράστε την άποψη σας ελεύθερα και κατανοητά, όπως θα μιλούσατε με το φιλαράκι σας.

Στους επισκέπτες των Blog αρέσει να βλέπουν κάτι από τον συντάκτη του blog. φωτογραφίες, κείμενα, προσωπικές εμπειρίες, όλα αυτά τραβάνε.

Δημιουργώντας ένα blog πρέπει να έχετε υπομονή μέχρι να αρχίσει να ανταποδίδει. Αξίζει ωστόσο γιατί θα σας βοηθήσει να δικτυωθείτε, να δημιουργήσετε και να το διασκεδάσετε.

3 σκέψεις σχετικά με το “Πως να στήσω απο την αρχή ένα Blog Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: