Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι είναι το Blog

Οι περισσότεροι από εσάς που διαβάζετε αυτό το άρθρο, συνηθίζετε να ενημερώνεστε ή να παρακολουθείτε κάποιο blog, αν δεν το έχετε κάνει μέχρι σήμερα, μόλις το κάνατε.

Τι είναι όμως το Blog? Είναι ένας τύπος ιστοσελίδας που μοιάζει με ημερολόγιο, όπου κάποιος δημοσιεύει κείμενα, όπως θα έγραφε στο ημερολόγιό του. Το περιεχόμενο του προβάλλεται από το πιο καινούριο, προς το παλαιότερο, υπό μορφή «λίστας». Με τις κατάλληλες ρυθμίσεις μπορεί να είναι δημόσιο η προσωπικό. Ωστόσο σε όλες τις περιπτώσεις έχετε πρόσβαση από παντού.

Δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσετε το δικό σας blog. Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζετε γραφή και ανάγνωση. Εύκολο? Μετά θα πρέπει να διαλέξετε ποια πλατφόρμα απ’ όλες αυτές που υπάρχουν σας ταιριάζει καλύτερα. Επιλέγετε το θέμα που σας αρέσει και ξεκινάτε να ετοιμάζεται το περιεχόμενο σας. Θα σας πρότεινα κατά τη δημιουργία Blog, να εξελίξετε και τις δεξιότητες σας στη λήψη και επεξεργασία βίντεο η φωτογραφίας. Είναι σημαντικό να μπορείτε να οπτικοποιήσετε το κείμενο σας.

Το πόσο εύκολο είναι τελικά να δημιουργήσετε ένα Blog, αποδεικνύεται και από τα χιλιάδες blog τα οποία έχουν ανοίξει και συνεχίζουν να ανοίγουν καθημερινά. Το δύσκολο της υπόθεσης, είναι να ξεχωρίσει το δικό σας και να γίνει διαχρονικό. Πως γίνεται διαχρονικό? Με το πρωτότυπο περιεχόμενο που θα κερδίσει τον αναγνώστη. Το περιεχόμενο που θα τον κάνει να το διαβάσει, να αλληλεπιδράσει μαζί του και φυσικά να ξανά γυρίσει στο blog σας.

Μπορεί κάποιος να γράφει για τη δουλειά του, τα χόμπι του, η να εκφράζει την άποψη του. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η γκάμα των ανθρώπων που δημιουργούν Blog είναι τεράστια, άρα και το περιεχόμενο τους ποικίλει ανά περίπτωση. Σε ένα Blog, ο συντάκτης μπορεί να είναι ένας, η μια ομάδα ανθρώπων με κοινά η κατανεμημένα ενδιαφέροντα.

Το βασικότερο πλεονέκτημα στο να δημιουργήσεις ένα Blog είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις σχεδιαστικές γνώσεις. Αν ψάξεις θα βρεις πολλές πλατφόρμες οι οποίες προσφέρουν δωρεάν τη δυνατότητα να διαλέξεις μέσα από έτοιμα θέματα. Η αρθρογραφία, είναι εύκολο να τακτοποιηθεί σε κατηγορίες και να δημιουργηθούν με αυτό το τρόπο οι στήλες και οι ενότητες σας.

Σε ένα Blog, o επισκέπτης μπορεί να αφήσει σχόλια, να κοινοποιήσει στα προσωπικά του κοινωνικά δίκτυα και φυσικά να πατήσει «Like» αν του αρέσει κάτι από το περιεχόμενο σας. Με αυτό το τρόπο αυξάνεται η εμπειρία του επισκέπτη στο ιστολόγιο σας.

Δείτε γιατί να το κάνετε

2 σκέψεις σχετικά με το “Τι είναι το Blog Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: