Μετάβαση στο περιεχόμενο

15 τρόποι να χαμογελάσετε μέσα στην ημέρα

Όλοι λίγο πολύ, έχουμε ακούσει για τη σπουδαιότητα ενός χαμόγελου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι, ακόμα και ένα αναγκαστικό χαμόγελο μπορεί να έχει θετική επίδραση μέσα στην ημέρα σας. Εκτός από την βελτίωση της ψυχικής μας υγείας, βοηθάει επίσης και στο χαμηλότερο καρδιακό ρυθμό σε σχέση με αυτούς διατηρούν ουδέτερη έκφραση.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσω κάποιες μικρές, απλές, καθημερινές πράξεις που θα σας βοηθήσουν στο να χαμογελάσετε. Για να αποφύγετε με αυτό το τρόπο το αναγκαστικό χαμόγελο. Γιατί σίγουρα ένα φυσικό χαμόγελο να βελτιώνει τη συνολική ποιότητα ζωής.

  1. Ξεκινήστε την ημέρα σας στη φύση.

Έρευνες δείχνουν ότι, η φύση και η έκθεση στον ήλιο, αυξάνει με φυσικό τρόπο τη διάθεση ενός ατόμου. Αν μένετε σε εξοχή, είστε πολύ τυχεροί, αν πάλι μένετε στη πόλη, προτιμήστε διαδρομές που που θα σας κάνουν να διανύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό τοπίο. Ξυπνήστε και λίγο νωρίτερα, όχι για να κοιτάξετε το κινητό, ή τα νέα στην τηλεόραση, αλλά για να κάνετε κάπου μια στάση για το πρωινό σας καφέ, χαζεύοντας τη θέα.

20170227_144944

2. Αυξήστε τη γυμναστική.

Ξυπνήστε λίγο νωρίτερα και προτιμήστε να ασκηθείτε… Κάντε λίγο γυμναστική πριν ξεκινήσει η μέρα σας, η φροντίστε να προσθέσετε λίγη άσκηση στη καθημερινότητα σας. Παράδειγμα μετακινηθείτε με τα πόδια για να πάτε στη δουλειά, η σε μια επίσκεψη. Αποφύγετέ να χρησιμοποιήσετε το ανσασερ. Με την αύξηση γυμναστικής αυξάνεται το επίπεδο των ενδορφινών. Η γυμναστική αποτελεί έτσι κι αλλιώς το φάρμακο για διάφορες ασθένειες, όπως οι καρδιολογικές παθήσεις και η οστεοπόρωση, ταυτόχρονα όμως είναι και φυσικό αντικαταθλιπτικό, μια αποτελεσματική θεραπεία για τη θλίψη, το άγχος και τη μελαγχολία.

3. Επισκεφτείτε το χιουμορίστα της εργασίας σας.

Σε κάθε είδους εργασία υπάρχει και ένας χιουμορίστας συνεργάτης, μια 5 λεπτή συζήτηση μαζί του θα σας βοηθήσει αρκετά.

4. Κάντε όμορφα πράγματα για τον εαυτό σας.

Καθημερινά σπαταλάμε τόσο πολύ χρόνο για να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, που πολλές φορές αμελούμε τον εαυτό μας. Κάντε πράγματα που σας αρέσουν, πάρτε ένα καφέ στο χέρι καθώς μετακινήστε,  ή διαβάστε λίγο από το αγαπημένο σας βιβλίο στο μεσημεριανό σας διάλειμμα.

5. Κάντε κάτι καλό για κάποιον άλλο.

Η εθελοντική εργασία βελτιώνει σε προσωπικό επίπεδο την ευτυχία μας. Σίγουρα δεν μπορούμε λόγο έλλειψης χρόνου να είμαστε εθελοντές, αλλά σίγουρα μπορούμε να κάνουμε μικρές καθημερινές πράξεις για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Διαβάστε για τον εθελοντισμό.

6. Καταγράψτε ότι σας κάνει ευγνώμων

Καταγράψτε σε ένα τετράδιο ένα λόγο μέσα στην ημέρα που είσαστε ευγνώμων. Κρατήστε ένα αρχείο, αν δεν μπορείτε να το κάνετε σε καθημερινή βάση, κάντε το σε εβδομαδιαία. Έρευνες εντόπισαν ανθρώπους που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο να είναι πιο ευτυχισμένοι.

7. Ακούστε μουσική.

Κάντε μια λίστα αναπαραγωγής με την αγαπημένη σας μουσική. Ακούστε τη κατά τη διάρκεια που οδηγείτε, περπατάτε, δουλεύετε. Όποτε έχετε ελεύθερο χρόνο.

8. Αλλάξτε τις καθημερινές σας διαδρομές.

Μην ακολουθήστε την ίδια πορεία κάθε ημέρα για να πάτε στη δουλειά σας. Δοκιμάστε να αλλάζετε διαδρομές και ας κάνετε λίγη ώρα παραπάνω…

9. Απολαυστικό φαγητό

Φροντίστε να απολαμβάνετε το φαγητό σας, όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πρέπει να προσέξετε να είναι νόστιμο και πλήρες κάθε σας γεύμα. Σημαντικός παράγοντας είναι να χορταίνετε όχι μόνο τρώγοντας, αλλά και βλέποντας ή μυρίζοντας το. Full experience.

10. Aποφύγετε τη Χρήση των Social Media

Ειδικά αν είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε το πρωί που ξυπνάτε. Δεν γίνεται να μη τα χρησιμοποιείτε, αλλά τουλάχιστον περιορίστε την ώρα που θα τους αφιερώσετε.

11. Διαμορφώστε το χώρο εργασία σας ευχάριστο.

Τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις αφιερώνουμε στο χώρο εργασίας μας. Οπότε πρέπει να φροντίσουμε να τον διαμορφώσουμε ώστε να είναι ευχάριστος. Χρησιμοποιήστε φωτογραφίες, ευχετήριες κάρτες, ή οτιδήποτε άλλο σας κάνει χαρούμενο.

12. Παρακολουθήστε αστείο περιεχόμενο

Υπάρχει στο διαδίκτυο αρκετό διαθέσιμο υλικό να σας κάνει να γελάσετε. Φροντίστε απλά να το βρείτε. Βάλτε το παιχνίδι και τα κοινωνικά δίκτυα και θα σας κάνει την αναζήτηση πιο εύκολη.

13. Προσεγγίστε του ξένους

Προσοχή βέβαια το άλλο άκρο. Δεν πάμε να προσεγγίσουμε η να γνωρίσουμε κάθε περαστικό, αλλά μια καλημέρα σε αυτόν που θα μπεί στο ανσασερ μαζί μας, θα μας φτιάξει τη μέρα.

14. Αφιερώστε χρόνο στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Είναι σίγουρα ο πιο ποιοτικός χρόνος της ημέρα σας και σίγουρα θα σας δώσει λόγους να χαμογελάσετε.

15. Βγάλτε μια Selfie

Αυτή η διαδικασία θα σας βάλει σίγουρα στο τρυπάκι να χαμογελάσετε, να προσέξετε τον εαυτό σας και θα σας φτιάξει τη διάθεση.

Ένα χαμόγελο μπορεί να ανακουφίσει την πίεση της καθημερινότητας, οδηγώντας μας στην ευημερία και την παραγωγικότητα της ημέρας.

DSC_1378-2

Χαμογελάστε είναι μεταδοτικό!!

4 σκέψεις σχετικά με το “15 τρόποι να χαμογελάσετε μέσα στην ημέρα Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: