Μετάβαση στο περιεχόμενο

5 Τρόποι που σε κάνουν να φαίνεσαι πιο έξυπνος όταν μιλάς!

Είναι έτοιμο, φωτογραφίες και ένα τσεκ

Όταν συναναστρέφεσαι με πολύ κόσμο, καλό είναι να ξέρεις πως πρέπει να μιλήσεις έτσι ώστε να φανείς πιο έξυπνος απ ότι είσαι και να μπορέσεις να γίνεις πιστικός… Βασικό χαρακτηριστικό είναι κατά την ομιλία σου να χρησιμοποιείς και τη γλώσσα του σώματος.

Στάσου ή κάτσε με το κορμί ίσιο

Προσπάθησε να κρατήσεις ίσιο το κορμί σου, όι όμως στην υπερβολή του. Μην είσαι σαν έχεις καταπιεί μια σανίδα ξύλου. Κράτησε χαλαρή τη σπονδυλική σου στήλη και ίσιο το κορμί σου, με αυτό το τρόπο δημιουργείς ένα κλίμα κλίμα εμπιστοσύνης και μια κατάσταση όπου ο λόγος θα ρέει ομαλά και εύκολα.

Κράτα το κεφάλι ψηλά

Κρατώντας το κεφάλι σου ψηλά, δίνεις στον συνομιλητή σου την εντύπωση ότι είσαι σίγουρος για όσα λες, έχεις αυτοπεποίθηση και μπορείς να τοποθετηθείς επαρκώς στο θέμα. Αν από την άλλη δεν το κάνεις τότε, δίνεις την εντύπωση ότι δεν είσαι καλά προετοιμασμένος, ότι δεν είσαι σίγουρος και αρκετά προετοιμασμένος.

Δούλεψε τον τρόπο που μιλάς

Κράτησε σταθερή ταχύτητα για να μπορείς να γίνεσαι κατανοητός. Επίσης, απόφυγε να γίνεις μονότονος τονίζοντας κάποιες λέξεις η κομμάτια δίνοντας παραπάνω ένταση. με τον ίδιο τρόπο θα δώσεις στο συνομιλητή σου να καταλάβει τι έχει περισσότερη σημασία.

Τοποθέτησε το σώμα σου σωστά

Το σώμα σου θα πρέπει να υποστηρίζει τα λόγια σου, ενώ τα λόγια σου πρέπει να συνδυάζονται αρμονικά με το σώμα σου. Υπάρχουν αρκετά βιβλία για τη γλώσσα του σώματος, μπορείτε να μάθετε από εκεί πολλές λεπτομέρειες επικοινωνίας…

Επικεντρώσου στους ακροατές σου

Άκουσε τους και επικεντρώσου σε αυτούς. Διατήρησε οπτική επαφή μαζί τους. Αν θέλεις να κοιτάξεις τις σημειώσεις σου, τότε κοίταξε με ένα γρήγορο βλέμμα χωρίς να στρέφεις το κεφάλι σου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: