Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέλω αποτελεσματικότερη επικοινωνία!

Πολλές φορές είχα αναρωτηθεί στο παρελθόν αν τελικά με καταλαβαίνουν οι συνομιλητές μου, ή αν εγώ τους καταλαβαίνω σωστά. Φαντάζομαι ότι πολλοί απο εσάς θα έχετε αναρωτηθεί το ίδιο. Η ιδιότητα μου ως επικοινωνιολόγος, μου επιτρέπει να σας αναφέρω κάποια απλά μυστικά για τη δική σας διευκόλυνση.

 

Κάνε σχετικές ερωτήσεις ή παράφρασε ότι σου λένε

Άκουσε προσεκτικά αυτά που σου λένε και προσπάθησε να επιβεβαιώσεις αυτό που καταλαβαίνεις με διευκρινιστικές ερωτήσεις η αναδιατύπωσε τα για να πάρεις την επιβεβαίωση. Με αυτή τη μέθοδο επιβεβαιώνεις το μήνυμα, αλλά επίσης καταφέρνεις  να νιώσει  ο συνομιλητής σου ότι καταλαβαίνεις και νοιάζεσαι για αυτά που έχει να πει. Στη συνέχεια θα δείξει και εμπιστοσύνη σε αυτά που θα του προτείνεις.

Χρησιμοποίησε έναν οπτικό οδηγό

Προσπάθησε τη στιγμή που μιλάς να δείχνεις σχετικό υλικό, αυτό θα βοηθήσει να σε πιστέψουν ευκολότερα. Ειδικά αν δείχνεις επιστημονικό υλικό. Χρησιμοποίησε γραφήματα, πίνακες και οπτικό υλικό.

Σύμφωνα με τον Άνερ Ταλ του Πανεπιστημίου Κόρνελ, η αποτελεσματικότητα ενός φαρμάκου στο μυαλό των καταναλωτών κρίθηκε κατά 96% ως μεγάλη από τους συμμετέχοντες που παρακολούθησαν οπτικό υλικό με επιστημονικό περιεχόμενο. Η έρευνα αφορά τις διαφημίσεις που δείχνουν επιστημονικές εικόνες και μετρά την αποτελεσματικότητα τους. Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα που δεν είδαν το επιστημονικό οπτικό υλικό, μόνο το 67% πίστεψε πως το φάρμακο λειτουργεί.

Ρώτησε πώς αισθάνονται

Δείξε ενδιαφέρον πριν ζητήσεις αυτό που θέλεις. Έχεις πολλές περισσότερες πιθανότητες να δεχτούν αυτό που θα τους πεις, αφού πρώτα αντιληφθούν πραγματικό ενδιαφέρον για τα συναισθήματα τους. Φυσικά, θα πρέπει να ενδιαφέρεσαι ειλικρινά για τον συνομιλητή σου. Αν απλώς θέλεις να πετύχεις τον στόχο σου είναι πιθανό να αισθανθεί ότι κάτι δεν πάει καλά και έτσι δεν θα καταφέρεις τίποτα.

Χρειάζεται προσοχή κατά τη χρήση αυτών των μεθόδων, γιατί με τη λάθος εφαρμογή, είναι πιθανό να πετύχεις αντίθετα αποτελέσματα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: